Κανονισμοί του τέννις για άτομα με ειδικές ανάγκες

Τέννις με καροτσάκι - Wheelchair tennis

1. Το service

α. Μετά το service, η μπάλα αφού χτυπήσει το έδαφος στο service court, μπορεί να χτυπήσει ξανά είτε μέσα στα όρια του γηπέδου είτε έξω από αυτά προτού ο δέκτης του service την χτυπήσει.
β. Το service πρέπει να εκτελεστεί με τον ακόλουθο τρόπο : Αμέσως πριν το service ο σερβίρων πρέπει να βρίσκεται σε ακίνητη θέση. Ο σερβίρων μπορεί τότε να κινηθεί μια φορά (one push) προτού χτυπήσει την μπάλα .
γ. Ο σερβίρων για να εκτελέσει το service θα πρέπει να μην ακουμπάει καμία από τις ρόδες του καροτσιού του την baseline.

2. Η μπάλα στο παιχνίδι

Η μπάλα παίζεται μέχρι να κριθεί ο πόντος. Μπορεί να ακουμπήσει το έδαφος μέχρι δυο φορές. Η πρώτη φορά πρέπει να βρίσκεται μέσα στα όρια του γηπέδου, η δεύτερη φορά.

3. Ο παίκτης χάνει τον πόντο εάν :

α. Αποτύχει να επιστρέψει την μπάλα προτού αυτή χτυπήσει στο έδαφος για τρίτη φορά .
β. Χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τμήμα του ποδιού του σαν φρένο ή σαν ισορροπιστή κατά την χρονική στιγμή που σερβίρει, χτυπάει μια μπάλα, στρίβει ή σταματάει.

4. Ειδική περίπτωση

Στην περίπτωση που διεξάγεται αγώνας μεταξύ ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες με καροτσάκι και ενός able bodied player ο παίκτης με το καροτσάκι δικαιούται δυο αναπηδήσεις, ενώ ο able bodied player μια αναπήδηση.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΕΝΝΙΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΑΡΧΙΚΗ - ΤΕΝΝΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΤΕΝΝΙΣ ΝΕΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ