Ενδυμασία και εξοπλισμός στο τέννις

Κανόνες σχετικοί με τα ρούχα και τον εξοπλισμό σε έναν αγώνα τέννις

Κάθε παίκτης σε έναν αγώνα τέννις πρέπει να είναι ντυμένος και να παρουσιάζεται για να παίξει κατά επαγγελματικό τρόπο. Πρέπει να φορούν καθαρή και γενικά αποδεκτή τενιστική ενδυμασία.
Απαράδεκτο ντύσιμο : Μπλούζες, σορτς (π.χ. βερμούδες τύπου θαλάσσης), πουκάμισα, T-shirt ή κάθε άλλο ακατάλληλο ντύσιμο δεν πρέπει να φοριέται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα (περιλαμβανομένης και της προθέρμανσης).

1. Παπούτσια για χορτάρινα γήπεδα.
Σε τουρνουά που διεξάγονται σε γήπεδα από γκαζόν δεν επιτρέπονται άλλα παπούτσια εκτός εκείνων με ελαστική σόλα, χωρίς φτέρνα ραβδώσεις, ελάσματα ή κάλυψη. Ειδικά παπούτσια για χορτάρινα γήπεδα δε θα χρησιμοποιούνται δίχως την ρητή εξουσιοδότηση της I.T.F. Τέτοια παπούτσια δε θα είναι αποδεκτά εκτός αν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Παπούτσια με προεξοχές ή καρφιά ολόγυρα από το έξω μέρος των δακτύλων δεν επιτρέπονται.

2. Παπούτσια χωμάτινων γηπέδων.
Οι παίκτες υποχρεούνται να φορούν παπούτσια κατάλληλα για χωμάτινα, κοκκώδη (σπυρωτά) γήπεδα. Ο Επιδιαιτητής έχει την αρμοδιότητα να καθορίζει ότι μια σόλα παπουτσιού δεν είναι σύμφωνη με τέτοιες συνήθειες ή στάνταρ και μπορεί να απαγορεύσει τη χρήση της σε τουρνουά με χωμάτινη επιφάνεια.

3. Ομάδες διπλού.
Τα μέλη μιας ομάδας διπλού πρέπει να είναι ντυμένα ουσιαστικά με τα ίδια ρούχα (όσον αφορά το χρώμα, στις γυναίκες δεν ισχύει ο σχετικός κανονισμός) .

4. Διακριτικά .
Δεν επιτρέπονται διακριτικά στα ρούχα των παικτών, στα προϊόντα ή τον εξοπλισμό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ή μιας συνέντευξης τύπου ή τελετής του τουρνουά, εκτός των κατωτέρω ( η I.T.F. διατηρεί το δικαίωμα να ερμηνεύσει τους ακόλουθους κανόνες έτσι ώστε να πετύχει το στόχο και τις επιδιώξεις των κανονισμών των Satellite ή Future τουρνουά).
Α. Πουκάμισο, φόρμα ή σακάκι .
Ι. Μανίκια. Ένα διαφημιστικό (όχι του κατασκευαστή) για κάθε μανίκι, κανένα από τα οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις τετραγωνικές ίντσες (19,5 τετ.εκατ.) συν ένα στάνταρ λογότυπο του κατασκευαστή σε κάθε μανίκι που καθένα να μην υπερβαίνει τις δυο τετραγωνικές ίντσες (13 τετ. εκατ.) .
ΙΙ. Πλάτη, γιακάς και μπροστινή όψη : Δυο στάνταρ λογότυπα του κατασκευαστή από τα οποία κανένα να μην υπερβαίνει τις δυο τετραγωνικές ίντσες (13 τετ. εκατ.) ή ένα στάνταρ λογότυπο μέχρι 3 τετραγωνικές ίντσες ή 19,5 τετ. εκατ.
Β. Σορτς .
Δυο στάνταρ λογότυπα του κατασκευαστή, που κανένα τους να μην υπερβαίνει τις δυο τετραγωνικές ίντσες (13 τετ. εκατ.) ή 1 στάνταρ λογότυπο του κατασκευαστή που να μην υπερβαίνει τις τρεις τετραγωνικές ίντσες (19, 5 τετ. εκατ.) . Σε κολάν ένα στάνταρ λογότυπο μέχρι 13 τετραγωνικές ίντσες.
Γ. Κάλτσες / Παπούτσια .
Στάνταρ λογότυπο του κατασκευαστή σε κάθε κάλτσα και κάθε παπούτσι. Τα λογότυπα στην κάλτσα (ες) του κάθε ποδιού να μην υπερβαίνει τις δυο τετραγωνικές ίντσες (13 τετ. εκατ.) .
Δ. Ρακέτα .
Στάνταρ λογότυπο του κατασκευαστή : στάνταρ λογότυπο του κατασκευαστή στις χορδές.
Ε. Καπέλο περικεφαλίδα ή περικάρπια .
Ένα στάνταρ λογότυπο που να μην υπερβαίνει τις δυο τετραγωνικές ίντσες (13 τετ. εκατ.) .
ΣΤ. Τσάντες, πετσέτες ή άλλος εξοπλισμός ή εξαρτήματα .
Στάνταρ λογότυπα του κατασκευαστή σε κάθε αντικείμενο συν δυο ξεχωριστά διαφημιστικά σε μια τσάντα, από τα οποία κανένα να μην υπερβαίνει τις 4 τετραγωνικές ίντσες (26 τετ. εκατ.) .
Ζ. Άλλες τενιστικές δραστηριότητες .
Οτιδήποτε είναι αντίθετο με τη χρήση ονόματος, εμβλήματος, λογότυπου, εμπορικής μάρκας, συμβόλου ή άλλης περιγραφής κάθε circuit τένις, σειράς τένις, αγώνων επίδειξης ή τουρνουά, απαγορεύεται σε όλα τα ρούχα ή τον εξοπλισμό εκτός αν με άλλο τρόπο εγκριθεί από την I.T.F.
Η. Γενικά .
Στην περίπτωση που η χρησιμοποίηση κάποιου από τα προαναφερθέντα διακριτικά θα παραβίαζε κάποια Κυβερνητική Διάταξη αναφορικά με την τηλεόραση, τότε κι’ αυτή θα απαγορευθεί.
Αναφορικά με τον κανονισμό ως κατασκευαστής νοείται των ενδυμάτων ή του εξοπλισμού. Επιπλέον ο περιορισμός αναφορικά με το μέγεθος των τριών τετραγωνικών ιντσών (13 τετ. εκατ.) και τριών ιντσών (19,5 τετ. εκατ.) θα διαπιστώνεται με τον καθορισμό του εμβαδού του πραγματικού επιρράματος ή άλλου πρόσθετου στα ρούχα των παικτών χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το χρώμα του.
Όταν ένα στερεό έγχρωμο επίρραμα είναι του ιδίου χρώματος με αυτό του ρούχου, τότε για να προσδιορίσουμε το εμβαδόν, το μέγεθος του ενεργού επιρράματος θα βασίζεται στο μέγεθος του διακριτικού λογότυπου.

5. ΄Ενδυση προθέρμανσης .
Οι παίκτες μπορούν να φορούν ρούχα προθέρμανσης κατά τη διάρκεια της καθώς και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπο τον όρο να εναρμονίζονται με τις ανωτέρω αναφερθείσες διατάξεις και ακόμη εφόσον οι παίκτες έχουν πάρει έγκριση από τον Επιδιαιτητή να φορούν ρουχισμό προθέρμανσης κατά τη διάρκεια του αγώνα.

6. Αλλαγή / Taping .
Παίκτης που παραβιάζει το τμήμα αυτό μπορεί να διαταχθεί από τον διαιτητή (chair umpire) ή τον Επιδιαιτητή να αλλάξει ρουχισμό ή τον εξοπλισμό του αμέσως. Παράλειψη του παίκτη να συμμορφωθεί στη διαταγή αυτή θα επιφέρει άμεση αποβολή. Απαγορεύεται η χρήση ταινίας (taping) σε οποιοδήποτε ρούχο ή αντικείμενο εξοπλισμού (π.χ. ρακέτα, καπέλο κ.λ.π.) .

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΝΝΙΣ

ΑΡΧΙΚΗ - ΤΕΝΝΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΤΕΝΝΙΣ ΝΕΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ