Μαθήματα τέννις

Μαθήματα τέννις για ενήλικες

Το τέννις είναι πλέον ένα άθλημα πολύ διαδεδομένο. Είναι η ιδανική άσκηση για μια ολοκληρωμένη εκγύμναση του σώματος αλλά και του πνεύματος. Για να μπορέσετε να παίξετε τέννις επιβάλλεται πρωτίστως η παρακολούθηση μαθημάτων με προπονητή. Η ιδιαιτερότητα του τέννις σε σχέση με τα περισσότερα άλλα αθλήματα είναι η ύπαρξη τεχνικής, συγκεκριμένης μεθοδολογίας καθώς και ένα μεγάλο φάσμα διαφορετικών κινήσεων. Συνεπώς μην επιχειρήσετε να μπείτε στο γήπεδο για να αλλάξετε μερικές μπαλιές χωρίς πρώτα να επισκεφτείτε κάποιο σύλλογο για να διδακτείτε τουλάχιστον τα βασικά.

Μαθήματα τέννις μπορείτε να παρακολουθήσετε σε κάποιο σύλλογο, είτε ομαδικά σε γκρουπάκια με άλλους μαθητές είτε ατομικά σε ιδιαίτερα μαθήματα. Σιγουρα το κόστος των ιδιαίτερων μαθημάτων είναι μεγαλύτερο από το κόστος των ομαδικών μαθημάτων. Σύλλογοι αντισφαίρισης υπάρχουν παρα πολλοί. Σχεδόν κάθε δήμος πλέον έχει και το δικό του σύλλογο, ειδικά σε μεγάλους δήμους μπορείτε να βρέιτε δύο ή και παραπάνω συλλόγους. Βρέιτε το σύλλογο που σας ταιριάζει και ξεκινήστε τα μαθήματα. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για να διαλέξετε το κατάλληλο σύλλογο για σας :

1. Αναζητήστε κάποιο σύλλογο , ο οποίος να πραγματοποιεί προπονήσεις σε γήπεδα κοντά στο τόπο διαμονή σας ή κοντά στο τόπο που εργάζεστε . Έτσι δε θα χάσετε άσκοπο χρόνο σε μετακινήσεις.

2. Βρείτε κάποιο σύλλογο , ο οποίος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές σας δυνατότητες. Πλέον το να μάθεις τέννις δεν είναι ένα όνειρο απλησίαστο ή άθλημα των πλουσίων όπως παλιά. Μπορείτε να κάνετε μαθήματα από 10€-120€ μηνιαίως ή και παραπάνω (σε τμήματα 2 ωρών/εβδομάδα). Προσοχή γιατί το φθηνό κρύβει μερικές φορές παγίδες ( υπεράριθμα τμήματα, χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες, χαμηλή ποιότητα προπόνησης). Όταν θα κάνετε μαθήματα σε group προσέξτε τον αριθμό των ατόμων που έχουν γραφτεί στο συγκεκριμένο group μαζί σας. Το ιδανικό για ένα group ενηλίκων που ασχολείτε με το τέννις σα hobby είναι μέχρι 8 άτομα σε ένα γήπεδο τέννις. Πολλοί σύλλογοι για να μειώσουν το μηνιαίο κόστος συνδρομών εγγράφουν περισσότερα άτομα σε ένα group. Ακόμα και με 10€ μηνιαίως μην πείτε στο κόπο γιατί σίγουρα θα είναι απλά ένα χάσιμο χρόνου.

3. Ο προπονητής που θα σας κάνει μάθημα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Επιλέξτε το σύλλογο ο οποίος θα έχει στο δυναμικό του επαγγελματίες προπονητές που να γνωρίζουν άψογα το άθλημα του τέννις αλλά και να έχουν όρεξη να σας μεταφέρουν τις γνώσεις τους.

4. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η ύπαρξη διοικητικής υποστήριξης, πέρα της προπονητικής, με άτομα ικανά και πρόθυμα να σας εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή. Αποφύγετε συλλόγους στους οποίους το μόνο άτομο που θα έρθετε σε επαφή είναι και ο ίδιος ο προπονητής. Ένας απλός λόγος είναι ότι σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με τον προπονητή, σε ποιον θα απευθυνθείτε;

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΝΝΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΑΡΧΙΚΗ - ΤΕΝΝΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΤΕΝΝΙΣ ΝΕΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ